top of page
cover Hosselen, harken en andere handigh

Hoe word je freelance journalist en hoe houd je het leuk? Wat doe je als het even tegenzit? Hoe kun je je journalistieke vaardigheden nog op andere manieren inzetten? 

Samen met mijn kantoorgenoten van Bureau Wibaut schreef ik er een boek over. Hosselen, harken en andere handigheden staat vol ervaringsverhalen en tips van 25 journalisten. Ik maakte een hoofdstuk over het leven na het vaste dienstverband. 

Het boek is hier te bestellen (uitgeverij van Gennep, 2019). 

The Daily Life of Gay Parents.png

Voor haar fotoboek The Daily Life of Gay Parents fotografeerde Annemarie Dekker vijftig gay gezinnen in hun dagelijks leven. Ik maakte de teksten voor het boek en interviewde gezinnen met twee vaders en twee moeders, twee vaders en een moeder, twee moeders en een bekende donor, twee vaders met geadopteerde kinderen en twee moeders met een onbekende donor.

Vera Bergkamp nam het eerste exemplaar in ontvangst. 

Hier kun je het boek bestellen (2019).

Waar zijn David en Emma beland? Waarom schijnt de zon zo fel? En wie is die rare snuiter die ineens voor hun neus staat? Hij is in paniek, omdat z'n piramidestenen gestolen zijn. Kunnen zij helpen?

In Het Rekenrijk rollen David en Emma van het ene probleem in het andere. Steeds biedt wiskunde de oplossing, al hebben ze dat zelf niet door. Zo komen ze in aanraking met meetkunde, oneindigheid, de speltheorie, cryptografie, de grafentheorie en veel meer.

Het Rekenrijk is een avonturenboek over wiskunde (10+), dat ik met wiskundefilosoof Stefan Buijsman schreef. Vanessa Oostijen maakte de illustraties.

Het Rekenrijk werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2019. Het boek wordt vertaald naar het Chinees. Stefan Buijsman werd geïnterviewd door Het Parool en de Volkskrant.

Het boek is hier te koop (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2018). 

Het Rekenrijk werd mede mogelijk gemaakt door ABBA.

cover animaties.jpg

Een papiertje dat zichzelf in de kreukels wringt. Een peer die verlegen knipoogt naar een courgette. In animatiefilms kan alles. Dit kinderboek (8+) laat zien hoe je zelf animatiefilmpjes maakt, met je telefoon en wat basisspullen. 

Met voorbeelden uit beroemde animatiefilms, filmgeschiedenis, verhaalideeën en een interview met animatoren Job, Joris en Marieke.

Het is hier te koop (uitgeverij Condor, i.s.m. Cinekid, 2018).

TOMIS_KIN_boeken staand.png

Iedereen heeft talent. Maar hoe ontdek je het? Dat zocht ik uit voor Kinderen voor Kinderen. Ik maakte een doeboek (7+) dat bestaat uit vijf delen: een songtekst schrijven, muziek maken, een dans verzinnen, een cd-hoes ontwerpen en de boel de wereld insturen. 

Het boek staat vol opdrachten, tips en interviews met rapper Akwasi, producer Tjeerd Oosterhuis, choreograaf Lucia Marthas, vlogger Bram de Wijs, schrijver Edward van de Vendel, illustrator Karst-Janneke Rogaar, het koor en vele anderen.

Ook maakte ik een dagboek en een vriendenboekje met quotes, tests en meer (uitgeverij Meis & Maas, 2018).

bottom of page