20200222_092305_resized.jpg
header-covers.png
Schermafbeelding 2020-09-09 om 11.18.30.
Schermafbeelding 2020-09-09 om 10.53.19.
Schermafbeelding 2020-03-26 om 11.26.46.
Grazia_edited.jpg
Schermafbeelding 2020-03-26 om 12.02.03.
Schermafbeelding 2020-03-26 om 12.16.32.
Schermafbeelding 2019-10-17 om 15.49.55.
0001.jpg
0001 2.jpg
brochure Metis.jpg

Interview Tijd/ Trouw

Voor Tijd, het zaterdagmagazine van Trouw, schreef ik een ode aan -en interview met- mijn jeugdidool Sam Bettens, voorheen Sarah Bettens, zangeres van K's Choice. 


"Als ik erop terugkijk zijn veel oude K’s Choice-nummers een voorbode geweest van mijn toekomst, of misschien gewoon diepe gevoelens die er ook toen al waren."

Het artikel staat ook online (2020).

 

Cultuurredactie de Volkskrant

Ik werkte negen maanden op de kunstredactie van de Volkskrant, waar ik de cultuuragenda maakte, met bijbehorend interview.

Ik sprak o.a. zangers Acda en de Munnik, filmmaker Ricky Rijneke en muzikant Roald van Oosten. Ook maakte ik een reeks over lokale festivals, zoals het Callantsoger Muziekfestival, Booch? en Waterpop (2007).

Artikelen Lequ

Voor Lequ, het nieuwe magazine voor basisscholieren van uitgeverij ThiemeMeulenhoff, schreef ik een aantal artikelen.

Ik interviewde onder meer Lucas van de Meerendonk (Jeugdjournaal) over zijn favoriete jeugdboek, en de personages Bob Popcorn (Maranke Rinck) en Ole uit Het Pungelhuis (Annet Huizing). 

"Wat zijn dit voor vragen?", aldus Bob Popcorn (2020).

Eindredactie De treinreis van Tommie en Tess

De treinreis van Tommie en Tess is een educatief kinderboek over treinen van Bart Haans en illustrator Eva van der Aalst (uitgeverij Uquilair).

Het werd uitgekozen door de NS voor de kinderboekenweek (2020).

Teksten De Kindertelefoon

Wat kun je verwachten als je De Kindertelefoon belt? Dat schreef ik op in een paar voorbeeldgesprekken voor de website van De Kindertelefoon (2020).

Artikel Nationaal Comité 4 en 5 mei

Voor jongerenmagazine 4FREE van Nationaal Comité 4 en 5 mei schreef ik een stuk over de vrijwaring van gebrek; één van de Four Freedoms van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt.  

Het stuk staat hier (2019). 

Artikel Grazia

Voor de festival-editie van het tijdschrift Grazia schreef ik een stuk over festivals en drugs en interviewde Mare (34) daarover.

"Ik ontmoette eens een meisje op de dansvloer met wie ik het over onze gemeenschappelijke vriend Frits had. Frits was onzichtbaar."

Het stuk is hier te lezen (2018).

Programmaboekje Gemeente Amsterdam

In opdracht van de gemeente Amsterdam maakte ik het programmaboekje van de Open Broedplaatsendagen, een cultureel evenement van stadsdeel Nieuw-West. 

 

Ik interviewde tien kunstenaars, waaronder modeontwerper Karim Adduchi en beeldend kunstenaar Meinbert Gozewijn van Soest (2015).

Nieuwsberichten De Dag Vandaag

Voor De Dag Vandaag, een nieuwssite voor basisscholen van uitgeverij Young Crowds, maak ik wekelijks berichten. De Dag Vandaag wordt elke dag door ruim zevenduizend leraren gebruikt. Ze nemen drie nieuws- of maatschappelijke items door met hun klas.

Elke dag verschijnen er twee berichten en een filmpje, in een versie voor groep 6, 7, 8 en een voor groep 3, 4, 5 (2019-heden).    

Achtergrondverhalen Kidsweek in de Klas

Voor Kidsweek in de Klas maak ik elke week een achtergrondverhaal, waar de onderwijsredactie lesmateriaal bij maakt. De onderwerpen zijn gerelateerd aan de actualiteit en de onderwijsdoelen. Denk aan: Aletta Jacobs, Annie M.G. Schmidt, virussen en bacteriën, het oceaanleven en energie opwekken (2019-heden). 

Lespakket kinderrechten UNICEF

In opdracht van UNICEF en Young Crowds analyseerde ik lesmaterialen over kinderrechten uit elf landen. Aan de hand daarvan maakte ik nieuw lesmateriaal: een werkboekje, een digitale les en het Kinderrechtenverdrag in kindertaal.

Tijdens het vooronderzoek hield ik interviews met kinderrechtenexperts uit elf landen, waaronder Korea, IJsland en Denemarken (2019).   

 

Het lespakket is hier te bestellen.
 

Lespakket Kinderen voor Kinderen

Hoe verzin je een onderwerp? Waar vind je mooie woorden? Voor Kinderen voor Kinderen en Young Crowds maakte ik een lespakket voor basisscholen over hoe je een liedje schrijft. Het bestaat uit een werkboekje, digitale opdrachten met tips van Sanne Hans en een lerarenhandleiding. 

Het is hier te bestellen (2019). 

Eerder schreef ik al een doeboek, vriendenboek en dagboek voor Kinderen voor Kinderen. 

Werkboek Roald Dahl

In opdracht van Uitgeverij De Fontein en Young Crowds maakte ik een werkboekje voor groepen 6, 7 en 8 voor de Roald Dahl-week. 
 

Het boekje staat vol informatie en weetjes over Roald Dahl en Quentin Blake, maar ook interviews, opdrachten, een vriendentest en meer. Het thema is vriendschap (2018). 
 

Je kunt het hier bestellen.

Fotostrip Een dag op het Metis

Voor het Metis Montessori Lyceum maakte ik de fotostrip Een dag op het Metis, met fotograaf Marielle Coster en vormgever Jeroen van Dijk. 

Ik liep twee dagen mee met leerlingen en maakte daar een stripverhaal van ter promotie van de school. Het boekje wordt uitgedeeld tijdens open dagen en voorlichtingsbijeenkomsten (2019). 

Advertorials

Sinds 2008 maak ik advertorials voor jeugdkrant Kidsweek. Dit in opdracht van onder meer Disneynature, NEMO Science Museum, De Kinderombudsman, NPO Zapp, Liliane Fonds, Universiteit Leiden en Museumvereniging.