top of page

Nietsoverzicht 2019

Natuurlijk, er gebeurde dit jaar wel eens wat. Boomer werd het woord van het jaar en de boeren waren boos. Maar laten we vooral niet onderschatten hoeveel er níet gebeurde. Op 30 januari was er bijvoorbeeld geen sneeuwoverlast in de ochtendspits en in juli werd de laatste vermiste onderzeeër niet gevonden. Wat gebeurde er nog meer niet in 2019?

Januari: Nederland begon het jaar zonder tropische cycloon en er volgde ook geen zandstorm, aardverschuiving, of modderlawine. Maar hoe zat het met sneeuwoverlast in de ochtendspits? Op 30 januari bleef die in elk geval uit. De ochtendspits was dan ook niet zwaar.

Februari: De eerste grote schok kwam op 12 februari, een zwarte dag voor fans van clowns en acrobaten. Deze kwetsbare minderheid, die graag een rood met gele caravan op een braakliggend terrein in Vlaardingen had zien verrijzen, moest het afleggen tegen de veel dominantere groep woningzoekers.

Maart:

In maart werd de wereld verrast door groot niets: hoogbegaafde ouderen bleken níet van bingo te houden. Meneer van Klippersluis (68) was er duidelijk over in Trouw: 'Bingo? Dan ben ik er niet. Sorry, maar daar vind ik geen flikker aan.'

April:

De Democraten in de Verenigde Staten hadden het een maand later ook niet makkelijk. Zij zaten maar te wachten op de belastingaangifte van Trump, die ze 'nooit en te nimmer te zien zouden krijgen'.

Mei: Op 27 mei kwam Schiphol met teleurstellend advies: 'Kom niet naar Schiphol als je niet hoeft te komen.' Nog niet eerder liet de luchthaven aspirant-reizigers, die niet hoefden te komen, maar wel wilden komen, zo in de kou staan!

Juni:

Was mei nog een rotmaand voor iedereen die naar Schiphol wilde, maar niet hoefde, in juni keken mensen die op reis wilden om gelukkig te worden van het plaatsen van foto's op Instagram dan weer lelijk op hun neus.

Juli:

Intussen werd de laatste vermiste onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog ook al niet gevonden, al gold dat godzijdank dan weer niet voor wrakken en slakken.

Augustus:

En voor wie nu denkt: nou ja, enfin, het zal allemaal wel, of niet. Ik ga maar weer werken, dat loont tenminste:

September:

In september bleek mensenoogwit toch niet zo uniek. Helaas was de rest van het stuk niet te lezen voor niet-leden van NRC.

Oktober:

Een maand later waren tractoren niet te zwaar voor het Malieveld en was er bij nader inzien toch geen kans op schade aan de parkeergarage eronder.

November:

En hoewel het lang de enige zekerheid van het jaar leek, ging een groep BN'ers in november toch niet he-le-maal naakt voor het goede doel.

December:

In december gebeurde er wel meer niet. Zo viel er bijvoorbeeld geen auto van een viaduct in Eindhoven. De held van dit niets is overigens een hekje, dat mag ook weleens gezegd.

Ook bleek het Parthenon, tegen alle verwachtingen in, het Parthenon niet.

Tja, wat moeten we hier nu mee? Daar is natuurlijk maar één antwoord op: stoppen met aardbeiden eten!

Toch?

Mis ook de overzichten van 2016 en 2018 niet.

Meer
bottom of page