top of page

Doei ​​​​Gorinchem


Beste Gorinchem, Govriend, Goffrin. De afgelopen jaren schoten mijn voornamen als paddenstoelen uit de grond, met dank aan willekeurige mailers. Nu ik een nieuw mailadres heb, zwaai ik ze uit.

Geen zin die ik vaker uitspreek dan de zin 'Dat spelt u met g o v (korte pauze) r i e n. Nee, g o V (iets langere pauze) r i e n.' Doe ik dat niet, dan gaat het mis. Toch neem ik het risico soms, gewoon omdat ik even geen zin heb in die ene zin die mijn leven zo domineert.

Omdat ik de afgelopen jaren het mailadres g.oldenburger@kidsweek.nl had, was het voor mailers niet noodzakelijk om mijn voornaam juist te spellen. Dat gebeurde dus ook niet.

Govrien Govrien Govrien

Toen ik als freelancer begon, stond ik voor twee keuzes: hoe noem ik mijn bedrijf en wat wordt mijn mailadres? Ik nam het zekere voor het onzekere: mijn bedrijf heet Govrien, mijn website govrien.nl en mijn mailadres govrien@govrien.nl. Iemand moet nu wel van heel goede huize komen, wil-ie het nog fout doen (of misschien krijg ik gewoon nooit meer een mailtje binnen).

Hierbij zwaai ik Gorinchem, Govriend, Goffrin en alle andere alterego’s uit. Nou ja, op Griezelien na. Dat had de pizzeria er een keer van gemaakt toen ik een tafeltje had gereserveerd op mijn voornaam. Een mens kan niet alles ondervangen.

Comments


Meer
bottom of page